Ontspanning in Kuşadasi

De omgeving van Kuşadasa nodigt uit tot het maken van lange wandelingen, maar uiteraard kunt u ook ontspannen in een plaatselijke hamam.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u wilt gaan wandelen heeft u diverse mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ontspannen strandwandeling. Zo’n 12 km ten noorden van Kuşadasi vindt u een vrijwel onbebouwd strand, het Pamucak strand. Hier kunt u wandelen zonder overal om u heen ligstoelen, parasols en bebouwing te zien. Een andere leuke wandeling is te maken op het duiveneiland, dat voor de kust van Kuşadasi ligt. Dit belooft een wandeling met mooie uitzichten te worden. U kunt ook kiezen voor een tocht richting het binnenland van Kuşadasi. Hier komt u terecht in het echte Turkije van olijfbomen, rotsen en agrarisch land. Een absolute must voor natuurliefhebbers is het Nationaal Park ten zuiden van Kuşadasi. In het Kalamaki Nationaal Park (Milli Park) vindt u naast mooie stranden ook prachtige natuur. U kunt verschillende wandelingen door het park maken, maar één van de mooiste is toch wel de tocht door de Kanyon. Informeert u bij het plaatselijke toeristenbureau naar routes.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op en top ontspanning mag u verwachten van een bezoek aan een Turkse hamam. Laat u verwennen met een massage of een bodyscrub en u voelt zich als herboren. Davutlar, dat zich op ongeveer 20 km van Kuşadasi bevindt, staat bekend om haar thermale bronnen. In de plaats vindt u enkele Spa’s waar u kunt kiezen uit diverse behandelingen. In Natur Med kunt u terecht voor onder andere moddertherapie, infrarood sauna en een bad in een natuurlijke warmwater (41°) bron, waarvan het water 30 verschillende mineralen bevat. Ook het water in Radon Thermal bevat een hoge concentratie mineralen en heeft een temperatuur van 42°. In Kuşadasi zelf bevinden zich enkele hamams. Eén van de drukst bezochte is de Kaleiçi Hamam, die in het oude centrum van Kuşadasi gevestigd is. Dit is een echt traditionele Turkse hamam, gevestigd in een evenzo traditioneel gebouw uit de Ottomaanse periode. In de hamam brengt u achtereenvolgens een bezoek aan de koude, warme en hete kamer. In de laatste ruimte vinden tevens de hamambehandelingen plaats, zoals een zeepbehandeling en scrub.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kuşadasi is een winkelparadijs met vele winkels en markten waar u uit kunt kiezen. In de Grand Bazaar vindt u een grote hoeveelheid winkels bij elkaar. Producten die aangeboden worden variëren van souvenirs, tapijten, lederwaren tot kleding en sieraden. Wanneer u iets wilt kopen, laat dan niet te duidelijk zien dat u geïnteresseerd bent, want dit kan het afdingen nadelig beïnvloeden. Wanneer u gaat afdingen moet u op de helft van de vraagprijs beginnen, misschien zelfs wat lager. Behalve in de Grand Bazaar vindt u in het oude centrum van Kuşadasi nog tal van andere winkels. In de plaats wordt drie keer per week een markt gehouden. Op dinsdag en vrijdag is dit een groenten- en fruitmarkt en op woensdag de drukbezochte textiel- en kledingmarkt. Een modern winkelcentrum vindt u bij de haven. Tot slot bevinden zich op ongeveer drie kwartier rijden van Kuşadasi de zogeheten Soke Outlet winkels, waar u tegen zeer gunstige prijzen merkartikelen kunt kopen.