Evenementen in Kuşadasi

In Kuşadasi viert men net als in de rest van de islamitische wereld het Suikerfeest en het offerfeest, maar ook wordt een aantal festivals georganiseerd.

Religieuze feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De grote religieuze feesten in Turkije zijn het suiker- en het offerfeest. Het Suikerfeest kondigt het einde van de ramadan aan. De ramadan is de vastenmaand, waarin moslims van zonsopgang tot zonsondergang niet mogen eten, drinken, roken en geen seks mogen hebben. Het Suikerfeest is een eetfestijn waarbij grote hoeveelheden eten worden klaargemaakt en genuttigd. Het offerfeest vindt twee maanden en tien dagen na het Suikerfeest plaats. Tijdens dit feest herdenken de moslims het offer van Abraham. Het feest duurt meerdere dagen en traditiegetrouw worden schapen geslacht. Houdt u tijdens deze feestdagen rekening met beperkte openingstijden of zelfs gehele sluiting van openbare gelegenheden. Tijdens de vastenmaand hanteren restaurants, zeker in minder toeristische gebieden, aangepaste openingstijden. Zo zullen ze pas laat in de avond openen en bovendien wordt vaak een aangepast ramadan menu aangeboden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festivals

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de laatste week van juni wordt in Kuşadasi het Gold Pigeon Music Festival georganiseerd. Dit festival staat vooral in het teken van muziek, maar ook vinden optredens van comedians plaats. Zowel amateurs als professionals stappen de diverse podia in de stad op. In januari wordt elk jaar een bijzonder festival georganiseerd in Selçuk, dat circa 20 km ten noorden van Kuşadasi ligt. Tijdens het Camel Wrestling Festival worden twee mannetjes kamelen en een bronstige vrouwtjeskameel bij elkaar gezet, waarna de twee mannen het gevecht om het vrouwtje met elkaar aangaan. De kamelen worden kleurrijk uitgedost en rondom de wedstrijden vinden allerlei ceremonies plaats, waaronder een optocht. De kamelen hanteren verschillende strategieën en als u meer over deze sport wilt weten, dan moet u zeker eens gaan kijken.