Stranden in Kuşadasi

Langs de kust van Kuşadasi liggen prachtig lange zandstranden, waarvan de meeste in het hoogseizoen zeer druk bezocht worden.

Ladies Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ladies Beach is het populairste strand van Kuşadasi. Het wordt Ladies Beach genoemd, omdat het vroeger, toen de Turkse maatschappij nog sterk gesegregeerd was, alleen toegankelijk was voor vrouwen. Vandaag de dag is iedereen welkom op het strand en daar wordt enthousiast gebruik van gemaakt, want in het hoogseizoen wordt Ladies Beach zeer druk bezocht. Het strand is 1 km lang en achter het strand loopt een met palmbomen geflankeerde promenade. Aan de promenade zitten talrijke restaurants en bars. Op het strand zelf kunt u ligstoelen en parasols huren en worden diverse watersportfaciliteiten aangeboden. Omdat het strand langzaam in zee afloopt is het ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Long Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Long beach is, zoals de naam reeds doet vermoeden, een langgerekt zandstrand ten zuiden van Kuşadasi. Hoewel het strand in principe in totaal 18 km lang is, wordt tegenwoordig alleen het eerste stuk nog Long Beach genoemd. Daarna zijn steeds meer accommodaties die achter het strand liggen hun naam aan het stuk strand dat voor het hotel of appartement ligt gaan geven. Het strand wordt in de zomerperiode zeer druk bezocht en u vindt op Long Beach alles wat u nodig heeft voor een relaxte dag aan het strand. Voor een verfrissing of een snack kunt u kiezen uit diverse bars en restaurants en wanneer u even genoeg heeft van het zonnen, dan heeft u de keuze uit verschillende watersporten. Een potje poolen of tafeltennis behoren eveneens tot de mogelijkheden. Long Beach ligt 6 km ten zuiden van het centrum van Kuşadasi.

Love Beach

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het laatste strand dat u tegenkomt voordat u vanuit Kuşadasi Güzelçamli bereikt is Love Beach. Dit is een relatief rustig strand met weinig faciliteiten. U vindt er een enkel café waar u een snack of een drankje kunt halen. Bij het strand zijn picknickfaciliteiten, die heerlijk in de schaduw van de bomen achter het strand gelegen zijn. Vanaf het strand heeft u prachtig uitzicht op de bergen van het Nationaal Park en tevens kijkt u uit op het Griekse eiland Samos.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kalamaki Nationaal Park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u omringd door natuurpracht wilt genieten van zon, zee en strand, gaat u dan een dagje naar het Kalamaki Nationaal Park. Het eerste strand bevindt zich rechts naast de ingang in de Içmeler baai. Dit is het enige zandstrand van het Nationaal Park. Bij het strand vindt u picknicktafels, toiletten, douches, ligstoelen en een restaurant. Verderop in het park vindt u nog twee baaien Kavakli en Karapinar. In deze baaien treft u mooie kiezelstranden met ook weer de noodzakelijke faciliteiten. Wanneer u in alle rust wilt genieten van de zee en u het geen probleem vindt om op de rotsen uw handdoekje uit te leggen, kunt u tussen deze drie grote baaien verschillende unieke plekjes vinden.