Excursies in Kuşadasi

Vanuit Kuşadasi kunt u veel verschillende excursies maken, waaronder met name veel culturele.

Pamukkale-Hierapolis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een excursie naar Pamukkale biedt een combinatie van cultuur en natuur. U brengt een bezoek aan de resten van de antieke stad Hierapolis, waar met name de necropolis indrukwekkend is, maar het theater en de tempel van Apollo zijn eveneens de moeite waard. De belangrijkste toeristische trekpleister van Pamukkale wordt gevormd door de kalkstenen terrasformaties. De door kalkafzetting witgekleurde bassins zijn gevuld met warm bronwater. Pamukkale betekent letterlijk katoenen kasteel en wanneer u de terrassen aanschouwt begrijpt uwaar deze naam op gebaseerd is.

Priëne-Milete-Didyma

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan de overblijfselen van Priëne, Milete en Didyma. Priëne is een bijzondere plek, omdat de straten allemaal loodrecht op elkaar zijn aangelegd. Bijzonder mooi zijn het theater en de tempel van Athene. In Milete zijn met name het theater, dat plaats bood aan 20.000 mensen en de thermen de moeite waard. Didyma tot slot was een plek waar orakels werden uitgesproken. U vindt hier resten van een enorm tempelcomplex dat aan Apollo gewijd was.

Samos

Bron: Pe-sa, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Niet ver van de kust van Kuşadasi ligt het Griekse eiland Samos. De overtocht naar Samos duurt iets langer dan een uur en bij aankomst kunt u bijvoorbeeld een eilandtour boeken. Op zo’n tour ziet u in elk geval de prachtige natuur van Samos. Boekt u geen tour dan kunt u zelf de hoofdstad Samos verkennen, of brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan Pythagorion, waar u overblijfselen uit de oudheid kunt bezichtigen. Vergeet wanneer u op deze excursie gaat niet uw paspoort mee te nemen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dorpentocht

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u het echte Turkije wilt ontdekken, is een zogeheten dorpentocht een mogelijkheid. Tijdens deze excursie maakt u een tocht het binnenland in en bezoekt u traditionele, authentieke Turkse dorpen. Gedurende de dag krijgt u van uw gids allerlei informatie over het dagelijkse leven op het Turkse platteland.

Boottocht

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u een dag heerlijk wilt ontspannen, kunt u een boottocht boeken. U vaart langs de kust van Kuşadasi en legt aan in prachtig helderblauwe baaien, waar u een duik kunt nemen. Gedurende de dag geniet u van een verfrissend drankje en vaak behoort een bbq of andere maaltijd tot de excursie.