Achtergrond van Kuşadasi

Kuşadasi was oorspronkelijk een vissersplaats, maar de geschiedenis van de plaats gaat verder terug.

Geschiedenis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kuşadasi is een oude plaats en enkele gebouwen herinneren aan de lange geschiedenis. Al 3000 jaar voor Chr. vestigden de eerste mensen zich in de regio rond Kuşadasi. Dit waren onder andere de Cariërs. Veel later kwam de streek onder bevel van de Perzen en vanaf ongeveer 200 v. Chr. namen de Romeinen de macht over in Kuşadasi en omstreken. Hiermee brak een Byzantijnse periode aan. Enkele mooie gebouwen in het huidige Kuşadasi herinneren aan de tijd van de Ottomanen, die vanaf 1413 een periode lang heersten over de stad. In het begin van de 20ste eeuw, na de Eerste Wereldoorlog kwam Kuşadasi korte tijd in Griekse handen, maar na een drie jaar lang durende strijd, werd het in 1922 weer onderdeel van het Turkse rijk. De afgelopen decennia is het kleine vissersdorp Kuşadasi uitgegroeid tot een populaire vakantieplaats.

Ligging

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kuşadasi ligt aan de westkust van Turkije met op korte afstand voor de kust het Griekse eiland Samos.

Bevolking

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kuşadasi heeft ongeveer 60.000 vaste inwoners, mensen die het gehele jaar door in de plaats wonen. In de zomer neemt het inwoneraantal van de plaats drastisch toe door de grote aantallen toeristen die hier hun vakantie doorbrengen. Wanneer cruiseschepen in de haven aanleggen, stijgt het aantal mensen in de stad eveneens.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Landschap

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het landschap rondom Kuşadasi wordt gekenmerkt door lange zandstranden langs de kust en bergen landinwaarts. Daarnaast is het vrij groen met boomgaarden en dennenbossen. Ten zuiden van Kuşadasi ligt het Kalamaki Nationaal Park, met indrukwekkende kloven en canyons en prachtige natuurlijke baaien en stranden.

Architectuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Kuşadasi vindt u een combinatie van oude, historische en moderne bouw die met name gericht is op de toeristenindustrie. De Caravanserai is een mooi voorbeeld van Ottomaanse architectuur en is één van de mooiste bouwwerken van de plaats. Daarnaast kunt u nog enkele mooie moskeeën zien. Liefhebbers van de architectuur van de klassieke oudheid moeten beslist een bezoek brengen aan Efeze en Priëne.