Vervoer in Kuşadasi

U kunt tijdens uw vakantie in Kuşadasi gebruik maken van een huurauto, maar reizen per bus of dolmuş kan ook.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het voordeligste regelt u uw huurauto al vanuit Nederland, via internet. Vindt u dit geen prettige manier, dan kunt u bij aankomst op het vliegveld een auto huren, of bij aankomst in Kuşadasi, waar diverse verhuurbedrijven gevestigd zijn. Voordat u de weg op gaat is het goed te weten dat men in Turkije driebaanswegen kent, waarbij van twee kanten mag worden ingehaald. Dit betekent dat u het beste zo ver mogelijk aan de rechterkant van de weg kunt gaan rijden, zodat in het midden genoeg ruimte overblijft voor inhalende automobilisten. Vaak toeteren de Turken om u te waarschuwen dat zij u in gaan halen.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gaat u liever met een scooter of motor op pad dan met een auto, dan kunt u ter plaatse een verhuurbedrijf binnenlopen om een voertuig te huren. Leest u altijd goed de papieren door en zorg dat u goed verzekerd bent.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reizen per taxi is in Turkije een stuk goedkoper dan in Nederland en een eenvoudige manier om van A naar B te komen. In principe rijden taxi’s op de meter, maar wanneer u lange afstanden wilt overbruggen, kunt u het beste van tevoren een bedrag met de chauffeur afspreken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het openbaar busvervoer is in Turkije goed geregeld. Vraag bij het plaatselijke toeristenbureau naar de dienstregeling, zodat u weet wanneer u welke bus kunt nemen. Behalve reizen per bus is reizen met een zogenoemde dolmuş zeer populair in Turkije. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken om vanaf het centrum van Kuşadasi naar de omliggende stranden te reizen. De dolmuş is een openbaar vervoermethode die in Nederland niet bestaat. Het is een soort openbare taxi, een minibusje, waarbij u overal in en uit kunt stappen. Op de voorkant staat meestal de bestemming aangegeven. De busjes vertrekken vaak pas van de eerste halte, wanneer alle plaatsen bezet zijn en zelfs dan nog zullen mensen instappen en ergens een plaatsje creëren. Wanneer u niet goed weet welk busje u moet hebben om uw bestemming te bereiken, vraagt u het dan aan één van de chauffeurs. Zij zullen u het juiste busje aanwijzen. U kunt in principe aangeven wanneer u wilt uitstappen, maar u moet ditgoed duidelijk maken aan de chauffeur , anders rijdt hij gewoon door.