Historische sites

In de omgeving van Kuşadasi zijn enkele historische sites gelegen, die zeker de moeite van een bezoek waard zijn.

In Turkije vindt u op vele plaatsen overblijfselen uit de klassieke oudheid en ook in de omgeving van Kuşadasi zijn interessante archeologische sites gelegen. De stad Aphrodisias is genoemd naar de Griekse godin van de liefde, waarvoor een tempel werd gebouwd, waarna de plaats een belangrijk pelgrimsoord werd. Later werd de stad een belangrijk centrum van de beeldhouwkunst. De interessantste bezienswaardigheden zijn de tempel van Aphrodite, die in de Byzantijnse tijd omgevormd werd tot basiliek, het stadion en het tetrapylon, een poort bestaande uit vier groepen Korinthische zuilen. Direct bij de ingang tot Aphrodisias, dat bij het huidige plaatsje Geyre ligt, bevindt zich het museum. In dit museum vindt u marmeren beelden die in de bloeitijd van Aphrodisias in de beroemde beeldhouwschool zijn gehouwen, waaronder het cultusbeeld van Aphrodite. Naast Aphrodisias is ook Belevi een bezoek waard. Hier ligt het op één na grootste mausoleum van Anatolië.

Efeze

Op slechts 20 km ten noorden van Kuşadasi treft u Efeze, één van de best bewaarde steden uit de klassieke oudheid in de Westerse wereld. Wanneer u een liefhebber bent van de klassieke oudheid dan is een bezoek aan Efeze een absolute must. De stad kent een 3500 jaar lange geschiedenis en diverse culturen hebben hun sporen in de stad achter gelaten. Het belangrijkste gebouw in Efeze is de tempel van Artemis, één van de zeven wereldwonderen uit de antieke oudheid. Andere indrukwekkende gebouwen zijn de bibliotheek van Celsus, die met name een zeer mooie voorgevel heeft met enkele mooie, in nissen geplaatste beelden, het theater, dat plaats bood aan 24.000 bezoekers en de tempel van Hadrianus. Wanneer u Efeze wilt bezoeken kunt u dit het beste doen onder begeleiding van een gids, zodat deze u alles over de overblijfselen kan vertellen en de gebouwen als het ware tot leven kan brengen.

Priëne

Ten zuiden van Kuşadasi ligt een zeer goed bewaarde Hellenistische nederzetting, Priëne. De overblijfselen zijn tegen een helling gelegen en wanneer u besluit een bezoek te brengen aan Priëne dan weet u zich ook gegarandeerd van een mooi uitzicht op de omgeving. Met name de resten van het theater, het stadion en tempel voor Athene zijn de moeite waard.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden in Kusadasi:

Foto’s van Historische sites

Ligging