Kuşadasi

Kuşadasi is één van de populairste badplaatsen van Turkije en de plaats biedt allerhande vakantievermaak.

Kuşadasi is een grote badplaats aan de westkust van Turkije met een jachthaven en een tweede haven waar grote cruiseschepen aanmeren. In het grotendeels autovrije centrum van de plaats vindt u vele winkels, bars, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Bezienswaardigheden

Behalve vele winkels en horecagelegenheden, vindt u in Kuşadasi ook enkele bezienswaardigheden. Wanneer u door de winkelstraatjes loopt, loont het de moeite om af en toe eens goed naar de gebouwen om u heen te kijken. Vele winkelstraten liggen in het oude centrum van Kuşadasi, Kaleiçi. Winkels en restaurants zijn gevestigd in authentieke Turkse woonhuizen. De Caravanserai is één van de opvallendste gebouwen in de plaats. Vroeger bood het onderdak aan rondtrekkende handelaars. Zij konden hier overnachten en hun waren veilig stallen. Tegenwoordig wordt meerdere malen per week een Turkse Avond georganiseerd in de Caravanserai. Terwijl u geniet van een maaltijd vinden allerlei optredens plaats, waaronder traditionele Turkse muziek en buikdansshows. Karakteristiek voor Kuşadasi is het duiveneiland dat voor de kust ligt. Op het eiland ligt een fort dat gebouwd werd in de 19de eeuw als bescherming tegen aanvallen van piraten.

Stranden

Kuşadasi heeft verschillende stranden, waarvan Long Beach en Ladies Beach tot de meest populaire behoren. Ladies Beach dankt haar naam aan de tijden waarin de stranden nog gesegregeerd waren en op dit strand alleen vrouwen mochten komen. Tegenwoordig mag iedereen het strand bezoeken en velen doen dat ook. Achter het strand loopt een promenade met winkels, bars en restaurants en op het strand worden diverse watersporten aangeboden. Long Beach ligt 6 km ten zuiden van Kuşadasi. U vindt talrijke voorzieningen bij het strand, waaronder watersporten, cafés, restaurants en winkels. Bij het centrum van Kuşadasi, tussen de twee havens in, ligt het zogeheten Downtown strand. Het strand wordt druk bezocht en kent diverse faciliteiten.

Nachtleven

Kuşadasi heeft een zeer uitgebreid nachtleven en voor iedereen is wel wat leuks te vinden. Het meest uitbundig is de Bar Street, waar tientallen bars, pubs en clubs in één straat verenigd zijn. Toegang is over het algemeen gratis, maar de prijzen van drankjes liggen vrij hoog. Houdt u niet van drukte, dan kunt u de diverse clubs en bars bij Ladies Beach proberen, waar het meestal wat rustiger en relaxter is. Nog meer bars zijn te vinden in de oude wijk van de plaats, Kaleiçi. Hier bevinden zich tevens veel leuke restaurants. In Kuşadasi zijn ook enkele beach clubs te vinden, waar u zowel overdag als ’s avonds terecht kunt. Tot slot, kunt u in de Caravanseria van Kuşadasi een Turkse Avond bijwonen, die gevuld wordt met traditionele dans, muziek en lekker eten.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Kusadasi:

Foto’s van Kuşadasi

Populaire accommodaties in Kuşadasi

Ephesia 8.5
2 aanbieders
vanaf €454
Ephesia Holiday Beach Club 8.3
6 aanbieders
vanaf €455
Pine Bay Holiday Resort 8.2
8 aanbieders
vanaf €399

Bekijk alle accommodaties in Kuşadasi

Ligging